Alles over aanstekers

Ben je op zoek naar een goede aansteker? Dan ben je bij Yourpyro op het juiste adres beland. Wij zijn al sinds 2016 gespecialiseerd in de verkoop van goede kwaliteit stormaanstekers, gasbranders, plasma aanstekers, elektrische aanstekers en benzine aanstekers. Wist je dat wij al meer dan 15.000 klanten hebben geholpen aan een passende aansteker?

Hoe vind ik de perfecte aansteker?

De perfecte aansteker vinden kan lastig zijn, wij hebben daarom voor jou de top 10 beste aanstekers per categorie klaar gezet. Kan je als nog niet vinden waar je naar op zoek bent? Je kan contact opnemen met ons. Wij kunnen je het beste adviseren welke aansteker bij je past.

Hoe steek ik vuurwerk af met een aansteker?

Met een stormaansteker weet je zeker dat het lontje van vuurwerk direct zal ontsteken, wat bij een aansteeklont niet direct het geval is. Wij hebben een stappenplan opgezet hoe je het beste vuurwerk kan afsteken met een stormaansteker, gasbrander, elektrische aansteker, plasma aansteker of benzine aansteker.

  • 1. Controleer of je aansteker goed werkt vooraf je begint met het afsteken van vuurwerk
  • 2. Volg de instructies op die op het stuk vuurwerk staan beschreven, zet het wanneer wanneer dit moet.
  • 3. Maak het lontje van het vuurwerk helemaal zichtbaar, zorg dat je er makkelijk bij komt.
  • 4. Houd de aansteker niet direct op het vuurwerk en zet de aansteker aan.
  • 5. Beweeg met gestrekte arm naar het lontje van het vuurwerk toe, het is ten aller tijden belangrijk om afstand te houden van het vuurwerk. Ga daarom niet met je hoofd boven vuurwerk hangen en kom niet te dicht erbij in de buurt tijdens het ontsteken.
  • 6. Steek het vuurwerk aan met gestrekte arm, probeer het lontje van de zijkant aan te steken. Het is niet de bedoeling dat je het lontje in het midden aan steekt, hiermee verlies je namelijk kostbare tijd om weg te rennen. Steek het lontje aan de voorkant "vanaf" de zijkant aan.
  • 7. Brand het lontje? Ren weg!
  • 8. Veel plezier en wees voorzichtig.